Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Διαδικασία κατάθεσης εγγράφων για τα σχολεία

Print Friendly, PDF & Email

Όλα τα έγγραφα τα επικυρώνουμε με γνήσιο υπογραφής στο αστυνομικό τμήμα ή σε ΚΕΠ και τα δίνουμε στο σχολείο είτε προσωπικά ή τα στέλνουμε με e-mail με αυτό το κείμενο:

ΑΙΤΗΣΗ
Θέμα: Άρνηση Ιατρικών Πράξεων για τους μαθητές του σχολείου
1.
2.
3.

Προς:


Παρακαλώ να μου στείλετε Αριθμό πρωτοκόλλου

Αξιότιμε κ. Διευθυντή / ρια,

Με όλη την εκτίμηση στο υπεύθυνο έργο σας και διατηρώντας την επιφύλαξη ασκήσεως παντός ετέρου δικαιώματός μου και δικαιώματος των άνω ανήλικων τέκνων μου, σας απευθύνω την παρούσα, δεδομένου ότι έχετε την ευθύνη για την διαφύλαξη της υγείας των τέκνων μου και όλων των δικαιωμάτων τους κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και για όσο χρόνο βρίσκονται υπό την ευθύνη του προσωπικού του σχολείου σας.

Δια της παρούσης σας δηλώνω, ότι δεν επιτρέπω σε καμία περίπτωση την διενέργεια οποιασδήποτε ιατρικής πράξης στα ανήλικα τέκνα, του οποίου είμαι νόμιμος κηδεμόνας, χωρίς την προηγούμενη ρητή και γραπτή συγκατάθεσή μου, ακόμη και αν αυτές οι πράξεις προβλέπονται από τον νόμο ή άλλα νομοθετήματα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όπως ενδεικτικά : εμβολιασμό, υποβολή του σε οποιοδήποτε ιατρικό τεστ –δειγματοληψία ή ιχνηλάτηση, βιομετρική έρευνα, ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγεία του κλπ . Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που λάβει χώρα οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή προληπτική υγειονομική δράση εκτός της σχολικής μονάδας με μη εξουσιοδοτημένη από εμένα απομάκρυνση του τέκνου μου, ακόμη και στον πέριξ αυτής χώρο ή σε κάθε άλλο απομακρυσμένο χώρο ή δομή υγείας.

Επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα θεωρημένα:

 1. Χρήση Μάσκας και Πρακτικά Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.pdf (εκτύπωση)
 2. Χρήση Τεστ Αυτοδιάγνωσης (SARS-Cov-2 Rapid Antigen Nasal Test).pdf (εκτύπωση)
 3. Άρνηση Ιατρικών Πράξεων.pdf (θεώρηση)
 4. Δήλωση Για Εκπαιδευτικούς.pdf (θεώρηση)
 5. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.pdf (θεώρηση)
 6. ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για τη διενέργεια Self Test.pdf (θεώρηση)
 7. Απαγόρευση Χρήσης Και Μεταβίβασης Προσωπικών Δεδομένων Ανηλίκων Με Οποιονδήποτε Τρόπο.pdf (θεώρηση)
 8. Βεβαίωση Υγείας Εκπαιδευτικού.pdf (θεώρηση)Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω την άμεση απάντηση σας, θυμίζοντας σας ότι σε αντίθετη περίπτωση παραβιάζεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μου που αφορούν την υγεία και την πρόσβαση σε ενημέρωση και που το Σύνταγμα και ο νόμος 3418/2005 κατοχυρώνει, με πιθανό αποτέλεσμα να βρεθείτε αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Με εκτίμηση

ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αν δεν δεχτούν τα παιδιά στο σχολείο καταθέτετε τη σχετική μήνυση και στη συνέχεια τα έγγραφα Υπενθύμιση Προς Εκπαιδευτικούς και Προειδοποίηση προς εκπαιδευτικούς για κατ’ εξακολούθηση παραβάσεις εις βάρος των μαθητών

Ένα σχόλιο

 1. Αναστασιος
  Αναστασιος 17/10/2021

  Αποστείλατε αυθημερόν την «Βεβαίωση Καταχωρήσεως Αιτήματος» (Αριθμό Πρωτ/λου) εις την Ηλεκ/κή Δνση samiotakis@otenet.gr. σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.2690/ 1999 και άλλων διατάξεων όπως συνεπληρώθησαν εκ των διατάξεων της §2 του άρθρου 8 του Ν.2880/2001 και αντικατεστάθησαν με αυτές της §2 του άρθρου 11 του Ν. 3230/ 2004 του άρθρου 6 §2 του Ν.3242/ 2004, άρθρου 7§1 του Ν.4325/2015 διότι, οι αναφορές μετά την καταχώρησή τους καθίστανται κατά κανόνα δημόσια έγγραφα, σε περίπτωση δε αρνήσεως υπέχετε πειθαρχική και ποινική ευθύνη δια παράβαση καθήκοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *