Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για διοικητές νοσοκομείων

Print Friendly, PDF & Email

ΚΑΤΑ ΤΟΥ

__________________________________________________ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ________________________________________________

Κοινοποίηση σε:

Διοικητή νοσοκομείου __________________________________________

Διεύθυνση Προσωπικού _________________________________________

Εισαγγελία Πρωτοδικών _________________________________________

΄Οπως γνωρίζετε όλοι εμείς είμαστε υπάλληλοι του νοσοκομείου ___________________________ όπου εσείς υπηρετείτε ως Διοικητής του. Την __________________ επιδώσατε απόφασή σας ξεχωριστή στον καθένα από εμάς, με την οποία από την ____________________ μας επιβάλατε το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 104 παρ. 2 του Ν. 3528/2007 που αφορά την κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν. 4325/2015, “Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και πριν γνωμοδοτήσει το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από το ανώτατο μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης του φορέα όπου υπηρετεί, το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του. Μέσα σε τριάντα (30) ημέρες το πειθαρχικό συμβούλιο συνέρχεται και γνωμοδοτεί για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δε γνωμοδοτήσει για τη θέση σε αργία εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Εν προκειμένω, μέχρι σήμερα __________________________, που έχουν συμπληρωθεί 30 ημέρες από την επίδοση στον καθένα από εμάς των παραπάνω σχετικών αποφάσεών σας, δεν έχει κληθεί κανένας από εμάς σε ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου πειθαρχικού συμβουλίου και το πειθαρχικό συμβούλιο δεν αποφάνθηκε για την περίπτωση κανενός από εμάς. Συνεπώς, σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη του άρθρου 104 παρ. 2 του Ν. 3528 / 2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, που ανεφέρθη παραπάνω, η αναστολή άσκησης των καθηκόντων μας ήρθη αυτοδικαίως, αφού το πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμοδότησε για τη θέση μας σε αργία εντός της ανωτέρω προθεσμίας του ενός μηνός.

Σήμερα ________________________ μετά από όλα όσα αναφέραμε παραπάνω όλοι εμείς οι εξωδίκως δηλούντες προσήλθαμε στις εργασίες μας, δηλαδή στο Νοσοκομείο _________________ προκειμένου, να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας εκ νέου. Σας καλούμε λοιπόν, να μην μας προβάλλετε κανένα κώλυμα, να μας αποδεχθείτε στις θέσεις των καθηκόντων μας και προς συντέλεση των παραπάνω, να προβείτε σε κάθε νόμιμη πράξη σας. Εξάλλου σας γνωρίζουμε, ότι τόσο την ημέρα που εκδώσατε τις παραπάνω αποφάσεις σας, όσο και μέχρι σήμερα ____________, στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης www.gov.gr αναφέρεται, ότι το εμβόλιο είναι προαιρετικό (https://emvolio.gov.gr) και συνεπώς τις παραπάνω αποφάσεις σας αναστολής εκ των καθηκόντων μας λόγω μη εμβολιασμού μας τις εκδώσατε κατά παράβαση της επίσημης θέσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα στο Ψήφισμα 2361 / 27.1.2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο υπερψηφίστηκε και από τους ΄Ελληνες πολιτικούς Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργο Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Κατρούγκαλο, πρώην υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νίνα Κασιμάτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ρητά στο άρθρο 7.3.1. ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται, ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση προκειμένου να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί και στο άρθρο 7.3.2. ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δε θέλει, να εμβολιαστεί (https://pace.coe.int/en/files/29004/html). Οι ίδιες αρχές περί ενημέρωσης από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. των πολιτών τους για τη μη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επαναλαμβάνονται και στο Ψήφισμα 2383 / 22.6.2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (https://pace.coe.int/en/files/29348/html).

Με την επιφύλαξη άσκησης καθ’ υμών αγωγής αποζημιώσεώς μας λόγω της φοβερής ψυχικής οδύνης που υφιστάμεθα εμείς και οι οικογένειές μας λόγω της αναστολής από τα καθήκοντά μας, καθώς και την επιφύλαξη άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον σας για απειλή κατά της ζωής μας, όπως εκτενώς θα αναφέρουμε στην ποινική δίωξη εναντίον σας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα στον _________________________________________, Διοικητή του Νοσοκομείου __________________________________ επί της οδού _______________________, τηλ _____________________________ για τις νόμιμες συνέπειες.

Οι εξωδίκως δηλούντες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *